Ugrás a tartalomhoz

Budapest Prémium Dinamikus Részalap

Az Alap bemutatása

Alap adatok

Alap

Alap teljes neve:

Budapest Prémium Dinamikus Részalap

Alap rövid neve:

BP Dinamikus

Nyelvi verzió:

magyar

Alap státusza:

aktív

Alap típusa:

dinamikus vegyes alap

Alap indulása:

2016. április 01.

Székhely:

Budapest

Sorozat

Sorozat neve:

MBH Prémium Dinamikus Részalap

Sorozat devizaneme:

HUF

Sorozat státusza:

aktív

Névérték:

1

ISIN kód:

HU0000716329

Alap Felügyeleti engedély száma:

H-KE-III-323/2016

Árfolyam

Sorozat

Devizanem:

HUF

Névérték:

1

Nettó eszközérték:

3 858 762 715,72 HUF

Napi hozamok évesített szórása (1 év):

Árfolyam:

1.774108

1 éves minimum árfolyam:

1.709880

1 éves maximum árfolyam:

1.774108

Árfolyam vonatkozási dátuma:

2024.06.12.

Közreműködők

Letétkezelő:

UniCredit Bank Hungary Zrt.

Könyvvizsgáló:

KPMG

Forgalmazók:

MBH Befektetési Bank Zrt.

Díjak

Alap

TER mutató:

1.71%

Befektetési politika:

A Budapest Prémium Esernyő Alap részalapjai kockázatos és biztonságos befektetések megfelelő kombinációjával, jól diverzifikált portfoliók kialakításával a részalapokon keresztül vonzó kockázat-hozam profilú befektetési alternatívákat kívánnak nyújtani ügyfeleik számára.Az Alapkezelő a részalapok tőkéjét a befektetési politikája által megengedett eszközökön belül jellemzően bankbetétbe, állampapírokba, vállalati kötvényekbe és egyéb kamatozó instrumentumokba, valamint részvényekbe és tőzsdén kereskedett befektetési alapokba (ETF-ekbe), kollektív befektetési formákba, kívánja befektetni, a részalapok kockázati profiljával összhangban lévő megoszlásban.
A Budapest Dinamikus Részalap a Budapest Prémium Esernyőalapon belül a legmagasabb kockázattal rendelkező részalap. A kis súlyú alacsonyabb kockázatú kötvény és pénzpiaci eszközökön túl jelentős mértékben tartalmaz globális részvény kitettséget. A Részalap 5% rövid kötvény, 15% magyar kötvény, 30% nemzetközi kötvény és 50% részvény kitettséget céloz meg.

Hátralévő átlagos futamidő:

0.26 év

Kockázati Profil

Az Esernyőalap részalapjainak célja, hogy az egyes részalapokra ajánlott befektetési időtávon a pénzpiaci befektetéseket meghaladó, a kockázati profillal összhangban lévő hozam elérésének lehetőségét nyújtsa a befektetőknek. A részalapok a pénzpiaci hozamokat meghaladó hozampotenciált magasabb kockázatvállalás mellett kívánják elérni, oly módon, hogy a vállalt kockázat összhangban legyen az adott részalap ajánlott befektetési időhorizontjával és a megcélzott (jellemző) befektetők kockázatvállalási profiljával.
A Budapest Dinamikus Részalap elsősorban az átlagosnál magasabb kockázattűrésű ügyfeleknek javasolt. Olyan befektetőknek, akik az átlagos kockázatú befektetések hozampotenciáljánál magasabb hozam elérésére lehetőséget nyújtó befektetést keresnek, és a magasabb hozampotenciál érdekében elfogadják az átlagosnál magasabb volatilitást a befektetéseiken, és minimális befektetési időhorizontjuk eléri a három évet.

A sorozat esetében alkalmazott devizafedezési stratégia:

Az alap mögöttes eszközeiből adódó devizakockázatok nem fedezettek.

Ajánlott minimális futamidő:

3 év

Kockázati mutató (RRI)

1
alacsony
2
alacsony
3
közepes
4
közepes
5
közepes
6
magas
7
magas

Árfolyamok

Teljesítmény

Aktuális hozamok

Értékelés időpontja: 2024. május 31.

1 hónap 3 hónap 6 hónap 1 év 2 év* 3 év* 4 év* 5 év* YTD **
Hozam 0.67% -1.81% -1.81% -1.81% -0.91% -0.61% -0.46% -0.37% -1.81%

Havi hozamok

január február március április május június július augusztus szeptember október november december
2024 -0.48% -1.99%

Éves hozamok

2024
Hozam -1.81%

Portfólió menedzser

Miklós Csaba_2n_554x551.png

Miklós Csaba

mbhalapkezelo@mbhalap.hu

Diplomáját 2000-ben szerezte a Budapesti Corvinus Egyetemen.Szakmai pályafutását 2001-ben kezdte az Allianz Biztosító stratégiai kontrolling osztályán, majd Münchenben az anyavállalatnál töltött szakmai programot követően az Allianz Alapkezelőnél a részvény- és a vegyes eszközallokációs alapok menedzselését látta el. 2008-ban európai uniós CEFA oklevelet szerzett. Pályafutását 2010-től a Raiffeisen Alapkezelőnél folytatta, ahol a nyugdíjpénztári portfóliók részvénybefektetéseinek kezeléséért és a globális eszközallokációs alapok menedzseléséért felelt. 2017-től az UNION VIG Biztosítónál portfóliókezelői és értékesítéstámogatói munkakörben tevékenykedett. 2018-tól a Diófa Alapkezelőnél a regionális részvényportfóliók kezelését látta el, és részt vett a multi-asset portfóliók és az abszolút hozamú alapok menedzselésében. A Budapest Alapkezelőhöz 2021-ben csatlakozott, mint portfólió menedzser.