Ugrás a tartalomhoz

Budapest US100 Plusz Hozamvédett Alap

Az Alap bemutatása

Alap adatok

Alap

Alap teljes neve:

Budapest US100 Plusz Hozamvédett Alap

Alap rövid neve:

US100 Plusz

Nyelvi verzió:

magyar

Alap státusza:

megszűnt

Alap típusa:

sztenderd pénzpiaci alap

Alap indulása:

2013. július 16.

Alap lezárásának dátuma:

2017. december 16.

Székhely:

Budapest

Sorozat

Sorozat neve:

Budapest US100 Plusz Hozamvédett Alap

Sorozat devizaneme:

HUF

Sorozat státusza:

megszűnt

Névérték:

1

ISIN kód:

HU0000712344

Árfolyam

Sorozat

Devizanem:

HUF

Névérték:

1

Nettó eszközérték:

305 694 407 HUF

Árfolyam:

1.147300

1 éves minimum árfolyam:

1.147300

1 éves maximum árfolyam:

1.156600

Árfolyam vonatkozási dátuma:

2017.12.11.

Közreműködők

Letétkezelő:

UniCredit Bank Hungary Zrt.

Befektetési politika:

A US100 Plusz Alap olyan (a tőkevédett periódus teljes futamideje tekintetében) tőke- és hozamvédett befektetési lehetőséget kíván nyújtani a befektetőknek, amelyen keresztül egy az amerikai részvénypiac átlagosnál alacsonyabb volatilitású (árfolyam-ingadozású) részvényeiből összeállított befektetési kosár teljesítményéből, de legalább az előre meghatározott minimális fix hozamból részesedhetnek a befektetők. Az Alap által ígért minimális fix hozam, és a befektetési kosár teljesítményéhez kötött extra hozam ígérete kizárólag a tőkevédett periódus teljes futamidejére vonatkozik, amit a befektetők befektetési jegyeik visszaváltásával realizálhatnak árfolyamnyereség formájában.
Az Alap tőkevédett periódus alatti hozama két tényezőből áll: a tőkevédett periódus végén az Alap a befektetők számára egy előre meghatározott fix hozamot ígér árfolyamnyereség formájában, amely hozam független az Alap befektetési kosarának teljesítményétől. Ezzel párhuzamosan az Alap egy az amerikai részvénypiac átlagosnál alacsonyabb árfolyam-ingadozású (volatilitású) részvényeiből összeállított befektetési kosár részesedési mutatóval súlyozott, fix hozamot meghaladó teljesítményéből (extra hozam) is részesedik a tőkevédett periódus lejáratakor.
Az Alap a jegyzés és forgalmazás során összegyűjtött tőkének meghatározó részét a tőke megőrzése, a fix hozam és a tőkevédett periódus lejáratára ígért tőkevédelem biztosítása érdekében biztonságos befektetési eszközökbe, bankbetétbe, és/vagy állampapírba fekteti.

Árfolyamok