Ugrás a tartalomhoz

Megújult MBH ESG Alapcsalád

Az MBH Bankcsoport „Fenntartható Jövő Bankja” elnevezésű ESG-programjának szellemében megújította a fenntarthatóságot támogató befektetési termékkínálatát az MBH Alapkezelő. A meglévő termékek megújulása, fókuszuk újradefiniálása mellett új ESG alappal is bővült a kínálat.  A megtakarításuk gyarapításán túl a környezet fenntarthatóságát is szem előtt tartó, felelős megtakarítók számára így még több lehetőség kínálkozik a befektetési termékpalettán.


MBH ESG GLOBÁLIS RÉSZVÉNY ALAP

Az MBH ESG Globális Részvény Alap a legszélesebb körű részvénykitettség elérését biztosítja iparági, vagy földrajzi specializációtól függetlenül, ám stratégiájában hangsúlyos szerepet kap a fenntarthatóság, a környezeti, a társadalmi felelősségtudat érvényesítése, a zöld környezet.

A portfóliókezelés során az a cél, hogy az Alapban lévő eszközök legalább 50%-ának minősítése AA vagy AAA besorolású legyen. Az Alap a befektetési célpontok kiválasztásakor a pénzügyi, fundamentális, technikai szempontok mellett és azokkal párhuzamosan figyelembe veszi az adott gazdálkodó szervezet ESG minősítését, valamint meghatározott iparágak tekintetében kizárási listát alkalmaz. Mindezeknek megfelelően vizsgáljuk a vállalatok karbonlábnyomát, az üvegházhatás-intenzitását és a fosszilis tüzelőanyagok kitettségét, és célunk a befektések során olyan társaságok kiválasztása, melyek e káros tényezők együttes hatását minimalizálják. Az Alapban helyet kaphatnak nem csak a megújuló energiaforrások biztosítására fókuszáló vállalatok részvényei, hanem azon cégek is, amelyek működési modelljében kiemelten kezelik a fenntartható- és környezettudatos gazdálkodást: technológiai cégek, kiskereskedelmi vállalatok, pénzügyi és fintech cégek, félvezetőgyártók, autógyártók, amelyek élenjárók a környezettudatos működésben.

Az Alapban az eddigiekhez hasonlóan, a környezettudatos/fenntarthatósági és ESG szempontokat érvényesítő vállalatok részvényei mellett, - amelyek adott esetben a legnagyobb technológiai cégek is lehetnek -, helyet biztosítunk a nagy növekedési potenciállal bíró, pionír cégeket tömörítő tematikus ETF-eknek is:⁣⁣ zöldülő energia, hulladékgazdálkodás, környezetgazdálkodás ágazatok.

Az Alap összesített kockázati mutatója 1-től 7-ig tartó skálán: 4 - közepes kockázat

Ajánlott minimális tartási idő: 5 év

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ AZ ALAPPAL KAPCSOLATBAN

MBH ESG ÚJ-ENERGIA RÉSZVÉNY ALAP

Az MBH ESG Új-Energia Részvény Alap megújult befektetési politikája szerint elsősorban a közműszektor vállalatait célozza. Ezek a vállalatok élen járnak a megújuló energiatermelő kapaciások kiépítésében, valamint a villamosenergia használat kiterjesztésében.Az Alapkezelő a Bloomberg Developed Markets Utilities Large & Mid Cap Price Return Indexet tekinti megfelelő referenciamutatónak az Alap befektetési-, valamint a fenntarthatósági teljesítményének méréséhez, mert az Alap befektetési politikájában meghatározottak szerint a portfólió részvénykitettségének alapját nagyon hasonló befektetési módszertan képezi, mint ami az index összetételét alkotja.

Az Alap portfóliójának összeállítása során a fenntarthatósági szempontok meghatározóak. Az Alap olyan részterületekre is fókuszál, mint az energiatermelés, megújuló energia, alternatív üzemanyagok, alternatív meghajtás, energiahatékonyság, hálózatfejlesztés, akvakultúra, környezetvédelem.

Az Alap összesített kockázati mutatója 1-től 7-ig tartó skálán: 4 - közepes kockázat

Ajánlott minimális tartási idő: 5 év

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ AZ ALAPPAL KAPCSOLATBAN

MBH ZÖLDÜLŐ VÁLLALATOK RÉSZVÉNY ALAP

Az MBH Zöldülő Vállalatok Részvény Alap részvénykitettségének elsődleges célterülete az energia-, az alapanyag-, a közmű- és az ingatlanszektor, valamint az ipar azon területei, amelyek hozzájárulnak és elkötelezettek a globális ökológiai egyensúly fenntartásában. Ami kifejezetten izgalmassá teszi őket, hogy magas inflációjú környezetben kiemelkedő eredmények elérésére lehetnek képesek. Az Alapkezelő a Bloomberg Inflation Sensitive Equity Price Return Indexet tekinti megfelelő referenciamutatónak az Alap befektetési-, valamint fenntarthatósági teljesítményének méréséhez, mert az Alap befektetési politikájában meghatározottak szerint a portfolió részvénykitettségének alapját nagyon hasonló befektetési módszertan képezi, mint ami az index összetételét alkotja.

Az Alap célja, hogy a befektetési jegy tulajdonosok azon részvénypiaci szektorok teljesítményéből részesedjenek, amelyek nélkülözhetetlen és alapvető javak, szolgáltatások előállításában vesznek részt. Ezek az iparágak többnyire erős korrelációt mutatnak az inflációs környezet változásaival. Az Alapkezelő aktív portfóliókezeléssel valósítja meg az Alap esetében követni kívánt befektetési stratégiát.

Az Alap összesített kockázati mutatója 1-től 7-ig tartó skálán: 5 - közepes kockázat

Ajánlott minimális tartási idő: 5 év

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ AZ ALAPPAL KAPCSOLATBAN

Az MBH ESG Globális Részvény Alap, az MBH ESG Új-Energia Részvény Alap és az MBH Zöldülő Vállalatok Részvény Alap befektetési jegyeihez folyamatos forgalmazás keretében tudnak hozzáférni a befektetők, az alapok HUF, EUR és USD sorozatú befektetési jegyeit személyesen ⁣az MBH Bank Nyrt. fiókjaiban, illetve telefonon, valamint elektronikus csatornákon keresztül lehetséges megvásárolni és visszaváltani.

Jelen tájékoztatás a Kbftv. 4.§ (1) bekezdés 55. pontja szerint kereskedelmi kommunikációnak minősül, azonban nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési vagy adójogi tanácsadásnak. Az MBH Alapkezelő Zrt. nem vállal felelősséget a jelen kiadvány alapján hozott befektetési döntésekért és annak következményeiért. Jelen tájékoztatás nem teljeskörű, ezért a megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az Alapok lehetséges kockázatairól és részletes feltételeiről az Alapok Tájékoztatóját, Kezelési Szabályzatát, a Kiemelt Befektetői Információkat, Havi portfolió jelentéseket a www.mbhalapkezelo.hu honlapon. Az Alapok befektetési jegyeinek vásárlásához forgalmazási költségek kapcsolódnak (értékpapír számlavezetési díj, tranzakciós költség) melynek mértékéről a forgalmazó Bankok fiókjaiban és honlapján (www.mbhbank.hu - Megtakarítások/BefektetésiAlapok/MBH Nyíltvégű Befektetési Alapok) elérhető hirdetményekből tájékozódhat.

Az Alapok kezelője az MBH Alapkezelő Zrt. (tev. eng. sz.: H-EN-III-7/2013, H-EN-III-72/2014.), forgalmazója az MBH Bank Nyrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001., a Budapesti Értéktőzsde tagja) és az MBH Befektetési Bank Zrt. (tevékenységi engedély száma: III/41.086/2002.; EN-III/M-608/2009.; III/41.086-2/2002.; H-EN-III-170/2017., a Budapesti Értéktőzsde tagja).